søndag den 23. oktober 2022

Bjørns skyrboller.

Hjemmebagte skyrboller…
Nogle siger de er sunde…
Og med masser af fiber i ;-)

Jeg laver dem fordi jeg kan lide dem…
Og så er de så nemme og bage til nogle dage… til madpakken ;-)

Jeg ynder og spise dem uden tilbehør…
Men de er også lækre med lidt salat og en frikadelle… ;-) 
Hvem ved… måske du har lyst til at skære den over,
og spise den med noget helt andet fyld?…


Disse boller, er nemme og bage… 
Lad os kigge nærmere på min opskrift…

Jeg fik en opskrift af en veninde… 
Som jeg har lavet om på…

Her er opskriften, så kan du selv afprøve det hvis du har lyst.


Ingredienser:

10 stk æg.
1000 gr. Neutral skyr.
400 gr. Havreklid.
2 tsk. Salt
67 gr. Fiberhusk
6,75 tsk. Bagepulver
180 gr. Solsikkekerner
2 spsk. Birkes
2 spsk. Sesamfrø


Arbejdsgang:

1. Pisk æg og skyr sammen til en luftig masse.
I en stor skål (alle ingredienser ender i denne skål)

2. Rør resten af ingredienserne sammen… således at de er blandet.

3. Kom alle de tørre ingredienser op i skålen til æg og skyr,
og pisk det godt sammen.



4. Lad dejen samle sig (hvile) i 5 min. således at den er lidt mere fast i konsistensen.

5. Fordel dejen på dine bageplader, som er gjort klar med bagepapir.

6. Jeg former bollerne i en ensartet tykkelse, fx 3 cm højde ca.
- Det gør at de bages ensartet. Og nemme og bruge til madpakken.
- Skal jeg bruge mine boller til madpakken, og/eller evt. komme lidt pålæg i,
Jeg ligger 9 boller på på hver og får 18 store boller.
- Jeg former bollerne med en spiseske + dejskraber, 
det er nemt da dejen fugtig, så er det nemmest.




7. Bollerne pensles med vand, og der drysses lidt sesamfrø og birkes,
hen over bollen. Det pynter og smager dejligt.




8. Jeg bager mine boller i alm. ovn. Ved ca. 200 grader i 20-25 min.
(Ind til de har en gyldenbrun farve)

9. Når bollerne bagt færdige, så sætter jeg dem på en rist, 
med et rent viskestykke hen over sig, imens de køler af stille og roligt af.

10. Når bollerne er kolde, så pakker jeg dem i “dagsrationer”. 
Fx. I poser af 3 stk. lukker poserne og ligger poserne i køleskabet… 
så er de lige klar til at tage ud af køleskabet, når jeg har lyst til en bolle, 
Om det er med/madpakke, eller andet, de lige gode om du spiser dem
Kolde den dag de er bagt… eller om du gør det 3 dage senere. Syntes jeg.
Det at de bliver ved med at smage som første dag er jeg glad for…




Ikke alle er lige vilde med dem varme. I modsætning til alm. fødselsdagsboller.
Jeg personligt kan bedst lide dem kolde ;-)



Det er søndag… og det er tid til hygge… 
såååå jeg må hellere smage på bollerne… 
Og så er en latte lækkert til… 


imens nyder jeg blomsterne…
fra min venindes have (Marianne R)… 

Jeg lever ikke vildt sundt… meeeeen jeg prøver på at jeg spise lidt fornuftigt…
Nogle siger det er sundt for helbredet… så jeg prøver… 
ikke altid det lykkedes, men så prøver jeg igen… ;-)

MANGE TAK, Fordi du kigger med her hos mig...
Det glæder mig mere end du aner!...
Måske det kan give lidt inspiration?...
Du må have en skøn dag.

INFO:
For en god ordens skyld vil jeg informere dig om at indholdet IKKE er sponsoreret. 
Det jeg viser i Dette indlæg er:
- Ikke sponsoreret af nogle.
- Jeg har materialerne i dette indlæg, fordi jeg har købt dem.
- Jeg deler dette fordi jeg holder af at bruge mine materialer.
- Det jeg deler i dette indlæg er min personlige holdninger  
samt oplevelser med produkterne.
Jeg deler dette for at inspirere andre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sødeste dig

Et kort som kan bruges i filere anledninger. Til en af dine forældre, kæresten, fødselsdag, kollega osv osv osv… Det er kun fantasien som sæ...